20 Temmuz 2010

KOZLENMIS DOMATES CORBASI




kozlenmis tatlardan hoslananlar icin enfes bir tat...
bugun ilk kez denedim portakal agacindan aldigim bu tarifi...
yaklasik 10 adet iri domatesi dorde bolerek firin tepsisine yerlestirdim
1 adet sogan ve 1 bas sarimsakla birlikte 160 derece firinda kozlenmeye biraktim
yaklasik 45 dk sonra firindan aldim ve sogani rondodan gecirip sarimsaklarla beraber
az yagda kavurdum
kabuklarini soydugum domatesi tencereye ilave edip yarim litre kaynamis
suyu ekleyip bir tasim kaynattim
ve kalan yarim litre suyuda ekleyip tuzunuda ilave edip 5 dakika daha
kaynattim ve altini kapadim
mercimek corbasindan baska corbayi asla icmeyen esim bile begendigine gore gercekten guzel oldu bu corba:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder