5 Haziran 2010

BENiM MESHUR LiMONLU CHEESECAKE TARiFiM





ne zaman misafir gelecek olsa annem telefonun bir ucundan sen o meshur limonlu cheesecakeni yap der listenin basina yazariz:)
hem tadi hafif hem her davette karsilasilan bir lezzet degil henuz.
oncelikle tabanini burcak biskuvi ve tereyagiyla yapiyorum fakat
icime sinmiyor hala arastiriyorum tabani nasil yapabilirimdiye

tabani 1 paket eti burcak biskuviyi rondoda un haline getirip 2 kasik tereyagiyla yogurup kelepceli kaliba yayiyorum ve buzluga atiyorum.
KREMA MALZEMELERI
3 paket 200 grlik pinar beyaz
1 su bardagi seker
1 vanilya
1 limon
2 kasik un
100ml krema
4 yumurta
kremasi icin 3 paket pinar beyazi 1 bardak sekerle krema kivamina gelene kadar
mikserle cirpiyorum. 1paket vanilya ve bir limon kabugu rendesini karisima ekleyip
cirpmaya devam ediyorum yalniz mikser ayari daima dusuk hizda olmali
teker teker yumurtalari ekliyorum. 2corba kasigi unu ekleyip karistirip yarim paket kremayida ekliyorum. tamamen homojen bir karisim elde ediyoruz. bu karisimi buzluktaki tabanin uzerine dokuyorum ve max derecede isitilmis firina koyuyoruz yaklasik 8-10 dk sonra isiyi 100dereceye indirip 35 dk daha pismesini bekliyoruz. firindan cikarmadan kapagi acik olarak sogumaya birakiyoruz ve buzluga uzerini kapakla kapatarak koyuyorum enaz bir gece bekletmek gerekiyor. aslinda uzerine limonlu jolede yaparsam gorunum cok guzel oluyor ama bu aralar hic bir yerde limonlu jole bulamiyorum maalesef...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder