21 Ocak 2011

çin salatasi


ailece sevdigimiz bir salatadir bu çin salatasi, yengem kibrisi pilavi der ben pirinc salatasi derim
ama tarif aynidir:)

MALZEMELER
  • 2 su bardagi pirinc (ben basmati pirinc kullandim daha çin işi görünüyor:))
  • 1 kutu konserve misir
  • yarim demet dereotu
  • yarim demet maydanoz
  • 4-5 adet taze sogan
  • pul biber tuz nane
  • 1limon
  • zeytinyagi
  • dogranmis zeytin
pirincleri pilav tarifine gore pisiriyoruz yalniz siviyag kullaniyoruz.
soguduktan sonra butun malzemeyi karistirip tuz limon zeytinyagi ekleyip servis yapiyoruz.

2 yorum:

  1. Pirinç salatası yapmak uzun süredir aklımda :9 ama henüz gerçekleşemedi..
    Tarifi okudum da,oldukça pratik aslında,görüntü ise şahane :)
    Sanırım en kısa zamanda denicem :)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. oldukca pratik bir tariftir gercekten zelihacim, musait bi zamanda denemeni tavsiye ederim:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil