7 Kasım 2010

zeytinyagli pirasa



pirasa yerken cok faydali bir besin tukettigimi hissederek yiyorum ben, lifli gidalarin baslicalarindan biri olan pirasanin tam mevsimi simdi.
sindirim sistemine olan faydalarini dusunursek gebelikten kaynaklanan bazi sikintilarimada
iyi geliyor...

MALZEMELER
  • 1kg pirasa
  • 1 cay bardagi zeytinyagi
  • 1 avuc pirinc
  • 1 tatli kasigi salca
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 4 adet kup seker
  • 2 havuc
pirasalari yikayip havuclarla dograyip tencereye aliyorum
zeytinyagi tuz seker ve salcayida ekleyip bir bardak suyla birlikte ocakta pismeye birakiyorum
pirasalarin rengi donmeye baslayinca pirincide ekleyip bir karistirip pisirmeye devam ediyorum.
bazen soganlada pisirdigim olsada bugun sogansiz pisirdim:)
servis yaparken uzerine limon sikilmasini tavsiye ederim...

1 yorum:

  1. Ben de pırasa tüketirken,şifa niyetine tüketirim hep :)
    Sanki Ahmet Maranki'nin mucize otlarından birini yiyorum hissiyle:)
    Annem,çok faydalı,yemeniz gerek,diyerek alıştırdığı için belki..
    Ama şimdilerde lezzetini de çok seviyorum.
    Ve senin tarifin üzere pişriyorum,bol limonla harika oluyor..
    Ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil