31 Temmuz 2010

TAVUKLU SALATA


evlendikten 8 ay sonra gecebildigim evimde misafir agirlamak
benim icin oldukca keyifliydi...
kuzenlerim teyzem anneannem ablam ve annemle
6 yegenim bizdeydi gectigimiz hafta
insanin kendi yakinlari gelince hic stres yapmadan
herseyi kolayca hazirlayabiliyor neyseki:)
rejimdeki kuzenlerim icin tavuklu salata isabetli bir secim oldu...






MALZEMELER
  • 1 adet tavuk gogsu
  • 1 lolorosso
  • yarim demet dereotu
  • 6-7 adet taze sogan
  • 1 kutu konserve misir
  • 3-4 yaprak marul
  • 1 fincan zeytinyagi
  • 1 limon, tuz

tavuk gogsunu haslayip fazla kucultmeden didikledim
marul ve lolorossoyu bicak kullanmadan
kopararak bir salata kasesine aldim
taze sogan ve dereotunu ince ince kiydim
misirla birlikte salataya ekledim
ve son olarak
yagini limonunu ve tuzunuda ilave ettim.
hem hafif hemde lezzetli bir salata oldu:)

KOCAMIN CANI KISIR CEKTI:)


gecen hafta sonunu bol bol gezerek yuzerek ve bisiklete binerek gecirdikten sonrabu hafta sonu esime kiyak gectim ve onu evden hic cikarmadim
bir de kisir ve cay yaptim:)

MALZEMELER
2 su bardagi kisir
5-6 taze sogan
yarim demet maydanoz
2 dis sarimsak
1 yemek k.domates salcasi
1 yemek k.biber salcasi
pul biber, karabiber, tuz
2 domates
2 sivri biber
1 limon
1 fincan zeytinyagi

2 su bardagi ince bulguru 2 su bardagi kaynar suyla tamamen islattim ve uzerini
orterek bir kenarda demlenmeye biraktim
taze sogan maydanoz sarimsak domates ve sivri biberi ince ince dogradim
yaklasik 15-20 dk beklettigim bulgura salcalari ekleyip iyice karistirdim
1 tatli kasigi tuz ekledim
dogradigim malzemeyi bulgurla karistirip pul biber karabiber nane
limon ve zeytinyaginida ekleyip karistirdim

20 Temmuz 2010

KOZLENMIS DOMATES CORBASI




kozlenmis tatlardan hoslananlar icin enfes bir tat...
bugun ilk kez denedim portakal agacindan aldigim bu tarifi...
yaklasik 10 adet iri domatesi dorde bolerek firin tepsisine yerlestirdim
1 adet sogan ve 1 bas sarimsakla birlikte 160 derece firinda kozlenmeye biraktim
yaklasik 45 dk sonra firindan aldim ve sogani rondodan gecirip sarimsaklarla beraber
az yagda kavurdum
kabuklarini soydugum domatesi tencereye ilave edip yarim litre kaynamis
suyu ekleyip bir tasim kaynattim
ve kalan yarim litre suyuda ekleyip tuzunuda ilave edip 5 dakika daha
kaynattim ve altini kapadim
mercimek corbasindan baska corbayi asla icmeyen esim bile begendigine gore gercekten guzel oldu bu corba:)